Избор на кола

Как да направим правилен избор когато закупуваме кола втора рака?

 

В тази статия ще ви обясним всички подробности при закупуване на кола втора ръка.

Най-важното е да си направите добре сметка на бюджета ви, при закупуване на втора употреба кола винаги има риск да излезнат належащи ремонти. Според това колко годишна е колата и как е поддържана зависи и какви ще са нужните ремонти обслужване и документални разходи.

Разходи по прехвърляне:

 

Зависят от това дали колата е нов внос или е регистрирана в България.

Ще разгледаме и двата варианта.

При кола нов внос:

  1. Еко такса-под 5 години-190 лева.
  2. Еко такса над 5 години- 275 лева.
  3. Гражданска отговорност (Зависи от застрахователната фирма и кубиците на автомобила) от 140 лева до…… на година.
  4. Регистрация и канали в Кат- 43 лева.

Регистрирана вече кола:

 

При регистрираните коли в България разходите се свеждат до Нотариална такса-от 60лв до 200лв. + данък придобиване около 2-3% от стойността на сделката.

Ако колата се закупува от друг град и е нужна смяна на регистрационни табели се минават канали в кат и се дължи такса от 43 лв за пререгистрация.

Това са разходите по регистрация и прехвърляне на собственост, след като разгледахме тези разходи ще разгледаме и разходите по обслужване и поддръжка на автомобила.

Обслужване на закупения автомобил.

 

Това е много относително и строго индивидуално и зависи от: Марка, модел, година на производство, бензин или дизел.

Ако автомобила ви е преди 2000 година разходите за части: ангренажен ремък (сменя се на 50 000 км пробег) . Филтър купе, въздушен филтър и маслен филтър, консумативен ремък( в някой случай са 2 броя) и масло на двигателя ( хубаво е да се смени маслото и на скоростите ) .

Тези части излизат около 300-600 лева в зависимост от производителя и тяхното качество трудът в повечето сервизи излиза колко и стойността на самите части.

Полезен съвет от нас задължително попитайте за цената на труда преди започване на работния процес.

Харесали сте кола нов внос от автокъща или търговец колата няма регистрация и трябва да я откарате до кат София. Чудите се какво да предприемете? Не се чудете, а ни потърсете на телефон: 0876 63 73 31 Пътна помощ-биг е на ваше разположение. Ние можем да прегледаме колата преди да я закупите за скрити дефекти и да ви кажем цялостното състояние на дадения автомобил.

Претърпял ли е катастрофи, поддържан ли е добре технически и какво трябва да се смени по него. Ние използваме модерен софтуер и компютърна диагностика за всички марки и модели автомобили. Ще ви кажем цялостното състояние на двигателя, ходовата част, трансмисията и купето.

Закупуване на употребяван автомобил
Избор на кола

Важни съвети при закупуване на кола:

  1. НЕ е определяща годината на производство, а текущото състояние на автомобила.
  2. Не се водете от ниската цена на дадени марки автомобили

-Италианските марки в повечето случай превъзхождат конкурентите си спрямо ниски цени получавате по нова година на производство и много екстри. Но технически са по слаби и създават проблеми които в последствие ще ви оскъпят автомобила

-Френските са подобно на Италианските но са определено по издръжливи и държат по висока цена на вторичния пазар електронните им компоненти са в пъти по качествени от Италианските.

-Японските и Немските автомобили са за предпочитане но пък и цените са им доста по високи. При японските трябва да се гледа внимателно ламарината защото са склонни към корозия.

Закупуване на кола е трудно нещо и изисква време и нерви за обикаляне и избиране на най-удачния за вас вариант. Ние съветваме задължително да потърсите професионалисти при избора на кола втора ръка нашият професионален екип е на ваше разположение и може да ни звъните по всяко време за всякакви съвети и въпроси на телефон: 0877197958

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *