Смяна на гума

Спукали сте гума и имате нужда някой да ви я смени защото не разполагате с нужните инструменти или опит? Не се притеснявайте ние от пътна помощ биг сме на ваше разположение екипът ни работи денонощно и ще се отзове веднага след вашето обаждане за да ви помогне.

 

Телефон: 0876208140

 

Как става смяната на гума от пътна помощ биг

 

Идваме на посочения от вас адрес и с помощта на професионален 3 тона крик тип гущер вдигаме автомобила ви за да можем да демонтираме повредената гума безопасно. Развиваме болтовете с ключ и удължение ако са прекалено стегнати. След което изваждаме резервната ви гума и я проверяваме дали е напомпана (в повечето случай е спадала от дългото седене в багажника) но не се притеснявайте, разполагаме с професионален компресор и ще я напомпаме.

Цена за смяна на гума на място

 

Цената зависи от това колко са затегнати болтовете и какви инструменти ще се използват от 30 до 40 лева варира като се доплаща и посещението по 1 лев на километър в посока. Например вие сте спукали гума в ж.к. Дружба, а ние се намираме в ж.к. Люлин разстоянието в двете посоки е около 17 километра демек 30 лева за смяна на гумата + 17 лева за посещението = 47 лева. Това е примерна цена разбира се точна цена ще получите по телефон след като ни кажете къде се намирате. Ние ще ви дадем срок за посещение и цена за услугата.

Ето и съвети и подробно обяснение как сами да смените безопасно гумата си:

 

В тази статия ще разгледаме начините за безопасна смяна на гума.

 

На всеки шофьор му се е случвало да спука гума някъде из Българските пътища, който са осеяни с дупки и неравности. В такъв случай е добре да имате крик, резервна гума (напомпана и проверена) както и ключ за смяна на гумата.

Лошото е , че в повечето стари коли каквито са из родната ни държава липсват една част от нужните неща за безпроблемна смяна на спуканата гума. Нашият съвет е ако нямате инструменти или резервна гума повикайте пътна помощ. Ние ще подменим гумата ви без проблем бързо и евтино!

Метод  демонтаж на гума.

 

Ако предположим, че имате късмет и имате всички необходими неща за подмяна на гумата. Започнете с  изваждане на ключа или кръстачката и охлабете всичките болтове с който е стегната гумата. В повечето случай те са много стегнати и ще се наложи доста натиск. Препоръчително е да се качите с цялата си тежест върху ключа с крак и да скочите няколко пъти отгоре докато подаде. Ако не помага този метод за развиване на болтовете добър вариант е да използвате някакво лостово рамо( тръба). Която да вкарате в ключа и да развиете с нея болта.

Правилно поставяне на крика.

 

След като сте разхлабили болтовете не бързайте да ги отвивате докрай. Сложете крика на прореза под прага на колата около 10 сантиметра назад от края на предния калник е в повечето случай. Някой модели автомобили имат пети върху които трябва да се сложи крика.

смяна на гума
Как се сменя гума?

Ако колата е изгнила е добре да сложите крика на носача или предния мост ако е предна гума ако е задна го сложете на моста. Това са най-здравите детайли по колата. Вдигнете и укрепете добре колата след което разхлабете докрай болтовете и свалете внимателно гумата без да клатите колата. Вземете резервната гума и я нагласете добре да съвпаднат дупките за болтовете. Прокарайте болтовете на рака и леко ги притегнете с ключа след което свалете колата от крика и стегнете силно всеки един от болтовете добре е да стягате на кръст всеки един!

Съвети за всеки водач на мпс.

  1. Поне два пъти в годината проверявайте резервната гума дали е напомпана и в какво състояние е.
  2. Проверявайте състоянието на крика ви и го гресирайте поне веднъж годишно!
  3. Сложете здрав ключ за гуми и лостово рамо-тръба.
  4. Гледайте дота (годината на производство) на гумите ви.

При всякакви нужди и проблеми по автомобила ви можете да ползвате услугите на пътна помощ-Big София.

Вашият коментар