Преглед на кола преди покупка

кола втора ръка

Преглед на кола преди покупка.

 

Телефон: 0877197958

Харесали сте си кола в автокъща или от търговец. Но се чудите дали колата няма скрити дефекти. По окачването, скоростите, двигателя или ламарините (прикрити удари и дефекти) ?

Не се колебайте, а ни потърсете. С нас работят автомонтьори с дългогодишен опит с всякакви автомобили, което ви гарантира, че ще получите експертно и професионално мнение за колата, която сте харесали и искате да закупите.

Какво се гледа по колата при покупка:

 

В повечето случай предлаганите коли на вторичния пазар са с много и всякакви дефекти. Които търговците умело прикриват и непрофесионалното око лесно може да бъде заблудено. В много от случаите имаме клиенти вече закупили сами автомобил. Без да бъде прегледан от механик или сервиз и така започват вместо приятните моменти, с новата кола ходене по мъките. Хвърляне на пари по ремонти и сервизи и губене на време. Което ви кара да намразите въпросния автомобил.

Затова помислете добре, преди да предприемете закупуване на автомобил втора употреба.Нашият екип ще направи пълен оглед на харесаната от вас кола и ще ви даде експертно мнение дали колата е в добро техническо и визуално състояние.

Потърсете ни на телефон: 0877197958

Ето няколко съвета от нас, за да ви предпазим от некоректни търговци:

Оглед на купето:

 

оглед на купето
– Огледайте добре външните детайли внимавайте за разлики в цвета.
– Разгледайте и съпоставете фугите на вратите капака и фаровете трябва да са напълно еднакви без разминавания и надигания.
– Отворете багажника и повдигнете мокета вижте добре леглото на резервната гума за ръжди и удари.
– Отворете предния капак и огледайте добре роговете на колата, маската и ботушите за заварки, кривини или несъответствия в боята на детайлите.
– Отворете една по една вратите и разгледайте вътрешните им ръбове за ръжда и целостта на уплътненията.

 

Тест на съединителя.

 

 

тестваме съединителя на колата
тестваме съединителя на колата

– Запалете колата и се заслушайте в работата на мотора. Дали има промяна при натискане на съединителя.

Ако има стържене или промяна на звука на двигателя при натискане на съединителя. Най-вероятно е за смяна аксиалният лагер.
– При натиснат съединител плавно започнете да го отделяте. Забележете на каква позиция започва да тръгва колата.

Когато сте на първа предавка трябва да отделя долу или по средата.  Ако отделя високо горе значи е за смяна феродов диск.
– При отделяне на съединителя ако колата започне да тресе и угасне при ниски обороти. Това означава че има крив притискателен диск.

Тест на охладителната система (антифриза).

 

охладителна система
тест на охладителна система

– Когато колата е студена и при загасен двигател отворете капачката на разширителния съд. Вижте вътре антифриза трябва да е бистър.

Червен или син на цвят (в зависимост от марката кола). В него не трябва да плуват парчета и боклуци, както и не трябва да има масло и бензин. Ако има присъствие на тези вещества.

Това означава, че в колата има проблем най-вероятно с главата на мотора. И меша маслото с антифриза. Има вариянт и бензина с антифриза и двата случая не е добре и излиза много скъп ремонта.

Съвет какво да гледате когато тествате охладителната система.

– Запалете колата и я оставете на място да работи докато сте вътре и следите температурата на таблото.

Когато колата загрее и вдигне 90 градуса.

Отидете отпред при двигателя и изчакайте перката да се включи. Докато чакате пипнете маркучите, които отиват в радиатора. Не трябва да са нито меки нито твърди като камък.

Трябва да са твърди, но не и до такава степен, че да не можете да ги натиснете ако са издути повече от нормалното и са втвърдени като камък.

Това означава, че системата надува което означава, че двигателя се нуждае от ремонт скъп ремонт.
– Докато колата е запалена и е вдигнала температура. Пипнете и горния маркуч и долния на водния радиатор трябва да са еднакво топли и двата. Ако горният е топъл, а долния не значи е за смяна термостата на колата и не отваря.

Ако колата трудно загрява и не достига 90 градуса температура и няма хубаво парно колата. Това означава, че термостата е в постоянно отворена позиция което значи , че е за смяна – не е скъп ремонта.

Тест на ходова част

 

ходова част тест
тест на ходова част

– Подкарайте колата с крайно навит ляв и после десен волан. Свалете прозорците и внимателно слушайте при потегляне.

Дали ще чуете почукване и потропване от предните колела. Ако чуете значи са за смяна външните карета средно скъп ремонт.

 

Телефон: 0877197958

 

Заслушайте се  в:

– Прекарайте колата до черен път или разбит асфалтов с дупки с не бърза скорост около 20-30 км/час .

Преминете нарочно през всички неравности и пак със свален прозорец се заслушайте за хлопане и тропане от предницата.

Усетете дали ще се появят луфтове и почуквания на волана. Ако има такива може да се дължат на много неща. Защото окачването на колата е сложно и много точково.

Рейка, карета(вътрешни и външни), полуоски, главини (лагери на главини). Шарнири, накрайници (вътрешни и външни).

Биалетка, носачи в повечето случай долни и горни при някой коли няколко броя, тампони, стабилизираща щанга, кормилен прът.

Всичко това са детайли по окачването. Ако едно от тези неща се разбие, получи луфт и не се смени.

То разбива по етапно и всички други след него. Затова в повечето случай, когато имате тропане и луфтове по предницата се налага основен ремонт и излиза много скъпо.

Тест на двигателя.

 

тестване на двигателя
Тестване на двигателя

– При студен и загасен двигател вдигнете щеката на маслото и го огледайте внимателно. Ако колата е бензинова трябва да е бистро и да има цвят на пчелен мед. На допир с кожата трябва да остава прозрачно със златист към кафяв утенак. Трябва да е много мазно.

При дизеловите мотори е нормално маслото да е катранено черно. Независимо дали скоро е сменяно. Внимавайте само да не е пресечено и в двата случая. И при дизела и при бензина, когато се пресече маслото с вода или антифриз. Се получава блудкава субстанция, която прилича на боза. Това значи, че главата на мотора е за смяна на гарнитура, което е сложен и скъп ремонт.

Съвет за тест на двигателя:

– Запалете мотора отидете отзад при ауспуха и помолете някой да подава газ на колата около 3000-4000 оборота гледайте какви ще са газовете не трябва да има син пушек. Синия пушек означава, че двигателя харчи масло и е за основен ремонт. Сложете си ръката на около 5 сантиметра от ауспуха и накарайте да из форсират рязко колата. Ако имате сажди или вода по дланта ви е признак за дефектирал мотор и при дизела и при бензина са еднакви симптомите!
– Отворете капака и сложете чаша вода върху мотора ако работи равномерно и не я тресе значи цилиндрите са добре и работи спокойно мотора.
– Махнете щеката на мотора и форсирайте двигателя във високи обороти рязко загледайте се от дупката на щеката дали хвърля пръски масло и дали пуши от там. Ако пуши или хвърля масло значи са заминали сегментите – колата е за основен ремонт на двигателя много скъп и труден ремонт.
– При загасен мотор отвийте капачката на маслото и я разгледайте внимателно. Не трябва да има налепи и пресичане като боза. Трябва да е чиста и с масло по нея това означава че, има добро мазане на вала и качва добре масло.

Много важно:

Огледайте добре мотора за течове на масло и най-вече между главата и блока. Ако има теч на антифриз или масло от там е сложен и скъп ремонт.
Това са най-важните неща, които трябва да гледате при закупуване на автомобил втора употреба. Съвет от нас: не се доверявайте на думите на търговци и автокъщи 99 % от тях са лъжа, не гледайте и сервизните книжки. За около 50 лева на Горубляне ви правят сервизна книжка за точния автомобил марка и модел на километрите който кажете.

Изводът е, че закупуването на кола втора употреба е много рисковано нещо и ние препоръчваме да се консултирате с нашия екип специалисти, за да ви дадат професионален съвет всичко описано горе е написано лично от нас и можете да сте спокойни ако ни се обадите, че ще ви дадем точна информация за харесаната от вас кола.

 

Сервизно обслужване.

 

сервиз
Сервизно обслужване от пътна помощ BIG

Предлагаме пълно сервизно обслужване. На коли, предлагаме всякакви марки авточасти, масла, филтри на най-ниски цени. Защото работим с най-добрите вносители! От които имаме максимални отстъпки. Тези отстъпки ще дадем и на вас. За да останете доволни от ниските ни цени както на частите така и за труда.

 

Пример за сервизно обслужване:

 

Обслужване на среден клас автомобил 2005 година. Включващо смяна на маслен филтър, 5 литра масло. Въздушен филтър, филтър купе, ангренажен ремък, ролка и ремък на алтернатор. Излизат приблизително около 200-300 лева с труда и качествени оригинални части!

Цените са приблизителни и ориентировъчни и варират според марката и моделът на колата ви. Предлагаме и вземане на колата от ваш адрес. Пълно сервизиране описано по-горе и връщане на колата до ваш адрес с пътна помощ!

Спестявате нерви, време и пари!

След като сме избрали подходяща кола за вас можем да я репатрираме с нашата пътна помощ.

 

Телефон: 0877197958

Пътна помощ София репатрак, транспорт на автомобили машини и техника, строителни, превоз, камиони, бусове коли, мпс, автомобили, мотори, мотоциклети, София Перник, Страната, магистрала тракия, магистрала хемус, roadhelp bg, road help bulgaria, roadside assistance bulgaria, road help sofia, sofia, bulgaria, road assistance, подаване на ток, регистрация на коа, доставка на гориво, смяна на гуми и части, масло