Поддръжка на автомобила

Актуализирайте списъка със задачи за поддръжка на автомобила
Септември е! Децата тръгват на училище и всичко се завърта в добре познатия кръговрат. Докато се усетите, празниците ще започнат да се нижат един след друг, между Съединението и Нова година. Предстоят много неща, за които да мислите. Направете така, че автомобилът да не е основната ви грижа, докато годината изтича. Вижте няколко предложения от Автосервиз Big София и Аутоспот за навременна поддръжка на превозното средство, преди всичко да започне отначало.

СМЯНА НА МАСЛОТО

обслужване-автосервиз
Пълно обслужване на автомобил

Спомняте ли си кога за последно сменихте моторното масло? Най-добре го сменете сега и започнете броенето наново. Старото масло, е натоварено с толкова замърсители, че започва да образува утайки от CO2 върху вътрешните монтажни възли и движещите части.
Посетете автосервиза за ефективното почистване на старото масло, за да не попаднат замърсители в новата течност. Сменяйте смазката на редовни интервали от време. Това е важно, когато става дума за поддръжката на автомобила в дългосрочен план.

РОТАЦИЯ НА ГУМИТЕ

Нито едно превозно средство няма равномерно разпределение на теглото между предната и задната част. Предните гуми са подложени на по-голямо натоварване, тъй като те поемат тежестта при спиране и завиване. Ротацията на гумите се препоръчва на всеки 8 000 км. Най-удобно е да планирате въртенето на гумите, едновременно със смяната на маслото в автосервиза.
ПРОВЕРКА НА ЗАХРАНВАНЕТО
В крайна сметка времето изтощава акумулатора на вашия автомобил. Добра идея е заедно със захранването на батерията, да проверите и алтернатора. Проверете също връзките на кабелите на акумулатора и почистете корозията и отлаганията, които се натрупват около тях.

ДИАГНОСТИКА НА ДВИГАТЕЛЯ

Автосервиз София ремонт на двигател
Основен и текущ ремонт на двигател

Включва ли се лампичката на таблото за проверка на двигателя? Дори да изглежда, че превозното средство работи добре, никога не пренебрегвайте индикатора Check Engine. Сигналът може да се отнася за разхлабена горивна капачка, но може да означава и проблем с изгорелите газове, което би повредило катализатора на колата.

КОЛАНИ, МАРКУЧИ И ФИЛТРИ

Може да изглежда маловажно, но изваден маркуч или неработещ колан на серпентина, може да ви изкара от пътя. От друга страна, когато въздушният филтър не е сменян твърде дълго, разходът на гориво се повишава.
Краят на лятото и отпуските, е подходящо време да продължите напред, като преди това се погрижите за вашето превозно средство в Автосервиз Big София.
Смяната на маслото и филтрите може да изглежда като дреболия, но когато се натрупат много малки неща, става голям проблем. И тези „малки неща“ не изглеждат толкова незначителни, когато сте блокирани на паркинга. Открийте всички малки неща, още сега на autospot.bg. Погрижете се навреме за автомобила, за да не пропускате големите събития.

Вашият коментар