Японски или Немски автомобил

Избор на употребяван автомобил може да бъде трудно начинание при наличието на толкова голям избор от предлагани марки и модели автомобили.. Ценовият диапазон е много голям за различните производители и екстри предлагани на вторичния пазар.

Митовете за Немските автомобили.

Много хора ни задават въпроса каква кола да си закупя хем да е здрава хем евтина за поддръжка. Истината е, че след 2000 година колите са така проектирани, че фактора здравина малко по-малко отстъпва. Колкото повече екстри и електрически модули се вкарват в колите толкова по-голям е шансът за повреда. Затова и истински надеждните и здрави автомобили. е преди 2000 година като всеизвестните познати модели като мерцедес 124, мерцедес 190, мерцедес с класа 140, опел астра А, опел кадет, опел вектра А, Пасат 2 и 3 , голф 2 и 3. Това са названия на надеждност и здравите сред немските производители на автомобили. извоювали славата си като едни от най-здравите превозни средства. Но моделите на тези производители в стремежа си да подобрят разхода и комфорта в тях започват вграждане на различни допълнителни екстри и електроника, както и променят горивните системи за по-високи емисионни екологични норми. Вграждат се допълнителни клапани и филтри за вторично изгаряне на изпускателните газове.
Всички тези допълнителни системи са скъпи за ремонт и нерядко дават проблеми особено с горивото, което се предлага по-родните бензиностанции.

Немски автомобили
Качеството на Немските автомобили

Марките Ауди, Фолксваген, шкода и сеат се обединиха през далечната 98-99 година и започват политика за печалба основно от по-следствена поддръжка на продадените чисто нови автомобили. Това означава, че намаляват цената на новия автомобил като залагат на по-следствена печалба от сервизна дейност. Здравите модели на VAG семейството остават в миналото до 2002 година последните голф 4-ки и ауди а3 до facelift след това започва вграждане на модули и електроника, както и на нови двигатели с директно впръскване и DPF филтри.

Колегите от оглед на кола препоръчват закупуване на немски автомобил след щателна проверка от професионалист и пълен анализ на състоянието на харесания от вас автомобил.

Японски автомобили.

Японски автомобил=качество, прецизност, висока издръжливост, скъпа поддръжка. Да, японците са велики инженери и при тях няма компромис с качеството и изработката на автомобили.. Проблема при японците е когато се вграждат в автомобилите им чужди двигатели и компоненти както напоследък се случва с марката Nissan, която използва френски двигатели и скоростни кутии, както и много от електронните компоненти. Добри варианти за употребяван автомобил са Toyota, Mazda, Honda. Доказали с годините си здравина и надеждност тези марки остават сред най-продаваните на световния пазар. Все повече започва да се търсят и на местна почва. Най-търсената японска марка в България е Toyota затова и тя остава сред най-високите ценови класации за предлагани модели. Ние препоръчваме да огледате, освен Тойота и Хонда, за разлика от немските производители Японските запазват качеството си на здравина и след 2000 година на предлаганите модели. Дизеловите двигатели на Тойота D4D са изключително надеждни и здрави с голяма икономия на гориво и евтина поддръжка, което съчетание ги прави много привлекателни сред употребяваните коли.

Японски автомобил
Качеството на Японските автомобили

Съвет при покупка на употребяван автомобил винаги проверявайте харесаната от вас кола при механик и задължително я закачайте на автодиагностика.

Вашият коментар