Подаване на ток

Подаване на ток с професионални кабели на място при клиента
Паднал ви е акумулатора? Викнете Пътна помощ Биг гр. София.


Имате късмет имаме екип близо до вас

Тел: 0876208140


Ние ще се отзове на момента и ще ви помогне с подаване на ток независимо дали сте с автомобил, джип или бус. При нас работи млад и амбициозен екип, които се стреми да задоволи и най-капризните клиенти!

Пътна помощ София е снабден с професионални кабели дебели 4 квадрата и дълги 5 метра, което позволява запалването на мощни дизелови двигатели, които изискват мощен стартов ток.

Подаване на ток в София
професионално подаване на ток

Каква е разликата между обикновените кабели (китайски) и нашите (професионални) кабели?

Разликата е както споменахме по-горе, а именно: кабелите, които използваме ние са усилени. Вместо стандартните 2 квадрата дебелина пътна помощ big използва 4 квадрата усилени силиконови кабели!

Когато подавате ток с обикновени кабели закупени от магазин за авто аксесоари или бензиностанция. Ампераж, които преминава през тях е ограничен и това е причината достигащия до вашия автомобил стартов ток да е слаб и да върти трудно или изобщо да не иска да завърти стартера. Кабелите, които използваме ние са двойно по-дебели и това позволява преминаването на по-голям ампераж през тях, което позволява безпроблемното палене дори и на мощни дизелови двигатели, които се нуждаят от силен стартов ток.

Имате проблем с алтернатора и не зарежда акумулатора?

Ние имаме решение на този проблем единия вариант е нашият специалист да го поправи на място. Стига проблема да го позволява следните услуги позволяват ремонт на място: хлабава маса, не добър контакт на кабела стигащ до алтернатор. Скъсан ремък на алтернатор (в някой случаи се отстранява проблема на място), хлабав ремък.

Другият вариант е да ви репатрираме до сервиз по ваш избор, ако нямате доверен сервиз ние работим с най-добрите специалисти.

За колко време се подава ток с пътна помощ?

Самото подаване на ток, за да запалите на момента. Но може да има нужда от изчакване ако колата е с много електроника или и трябва силен стартов ток времето за изчакване е около 10-20 минути.

Пътна помощ цени за подаване на ток.

Посещение на място подаване на ток с наши кабели изчакване до 20 минути да запали автомобила.

Цена: 30 лева + 1 лев на километър за посещение в рамките на град София.

Правилно подаване на ток

Подаването на ток изглежда лесна процедура, но невинаги е така, ако не сте предпазливи може да повредите автомобила си има много случай с обърнати + (плюс) и – (минус) което може да коства изгарянето на електронни компоненти и на двата автомобила, а в най-лошият случай целия компютър на автомобил.

Ремонтът в такъв случай е скъп и отнема доста време. Затова това просто начинание подаване на ток може да се окаже сложен процес, при който трябва много да се внимава. Препоръчваме подаването на ток да става от компетентни лица, за да не се налагат по-сериозни ремонти по мпс-то.
Важно е да се използват и професионални кабели за тази цел. Китайските евтини кабели имат дебела изолация, но много тънка проводна жица, което води до нагряване на кабелите и ако се оставят по-дълго време може да се стопят и окъсят.

Съвети
Загасете двигателя и махнете от контакт автомобила, от които ще подавате ток, отворете предния капак(ако акумулатора се намира отпред) внимателно огледайте за означение на акумулатора +(плюс) и – (минус). Винаги червения кабел се слага на +, а черния на – (минус) това се прави, с цел да не се обърнат на кръст.

Задължително на единия автомобил червения кабел се слага на + както и на другия автомобил на +, а черния на цвят кабел на – както е показано в картинката отгоре. Обърнете ли ги + със – ще даде на късо и риска да изгорите компютъра на автомобила е голям.
След като сте поставили правилно кабелите запалете колата от която ще се подава ток. Оставете я запалена няколко минути като през това време пипате периодично изолацията на двата кабела да не се нагрее.

Ако усетите, че започне да пари преустановете подаването на ток.

Ако акумулатора, който зареждате, е читав ще може да запали автомобила за около 2-5 минути подаване на ток.

Има и други фактори, от който зависи бързината на подаване на ток, а те са : дебелина на кабелите за ток(не изолацията им, а вътрешната жица — проводник). Колкото по-дебел е кабелът толкова повече напрежение преминава през него и колата ще запали по-лесно.

Има значение също така дали автомобила е дизел или бензин.

При дизела трябва по-силен стартов ток, а бензина пали значително по-лесно и бързо. Зависи също така колата колко електроника има.

По-новите коли след 2005 година се произвеждат с много повече електронни компоненти, който черпят от акумулатора електричество и затова е необходимо да има повече заряд.

Подаване на ток на коли с акумулатор в багажника

Има някой производители на автомобили, който вграждат акумулаторите в багажника, а не отпред при мотора. Най-масовите марки са BMW и Mercedes. При тези коли не е нужно да ровите в багажника за да стигнете до акумулатора и да подадете ток. Производителите са се погрижили да ви улеснят и са извели клеми отпред при моторния обсег.

Клемите изглеждат ето така при Bmw:

Подаване на ток на Mercedes също акумулатора е отзад в багажника и има изведена + (плюсова) клема отпред при двигателния обсег. Намира се от ляво в черна кутийка с капаче, а минус може да хванете навсякъде по купето.

Ние сме на разположение


Ако не се справите сами с подаването на ток. Не искате да рискувате да повредите автомобила си ние сме на ваше разположение по всяко време за град София. Разполагаме с професионални кабели за подаване на ток и ще ви съдействаме да запалите автомобила си.
Предлагаме и замерване на акумулатор и алтернатор дали работят коректно, услугата струва 10 лева.

Много ли време ще трябва да чакаме мобилния екип на пътна помощ?

Екипите на пътна помощ Big се опитват да дойдат възможно най-бързо до мястото, където се е случила повредата на автомобила. Обикновено до 10 минути екип трябва да бъде при вас!
Ако вие се намирате на отдалечена точка от самия сервиз, то екипът може да се забави с няколко минутки, но това е нормално нещо за София, тъй като градът е доста голя.
По-друг начин стоят нещата, когато се намирате извън града и екипа трябва да открие къде се намирате. Затова, когато се обаждате по телефона е хубаво да дадете повече информация около това къде се намирате… но спокойно, където и да се намирате, каквато и повреда да имате, то вие ще бъдете обслужени по професионален начин.

Само при повреда на лек автомобил ли можем да потърсим услугите на пътна помощ?

Може да потърсите услугите на пътна помощ без да има значение с какво превозно средство сте закъсали на пътя. Ток може да бъде подаден на всякакъв вид МПС. Също така останалите услуги като смяна на гума, смяна на повредена част, доставка на гориво и т.н могат да бъдат извършени при бусове, мотори и др.

Какво става ако подаването на ток не свърши работа?

В практиката на пътна помощ има и случаи, при които подаването на ток не върши работа. Това може да бъде в следствие на повреда в стартера или пък ел. моторче. В такива случаи екипите на пътна помощ могат да ви предложат следните услуги:

  • Репатриране да адрес, избран от вас;
  • Репатриране до сервиз, който вие сте избрали за поправката на автомобила си;
  • Репатриране на автомобила до сервиз на пътна помощ, където да бъде направен ремонта;
  • Поправка на момента, което понякога може да отнеме известно време, ако се налага доставка на някоя част;

Вие сами може да изберете какво да се случи с автомобила ви, като за съответните услуги изброени по-горе се заплаща такса между 30 и 60 лева в зависимост от адреса и вида на превозното средство, което ще бъде поправяно или репатрирано.

Всеки мобилен екип на пътна помощ е оборудван с висококачествени уреди, които да помагат на всеки закъсал на пътя без значение от повредата, Също така в екипите на пътна помощ работят добре обучени служители, техници и монтьори, които са добре подбрани и разбира се да бъдат напълно полезни в различни ситуации. Не се колебайте, а при проблем потърсете услугите на пътна помощ!

Може да разгледате и нашата страница в google :

7 comments on Подаване на ток

  1. Помогнаха ми при подаването на стартов ток за да запаля и съм много доволен определено препоръчвам услугите на пътна помощ Биг. Много бързо реагираха и то късно вечерта в събота. Явно съм забравил колата с включен плафон и когато се опитах да запаля изобщо нямаше никакъв ток в акумулатора. Реших да се обадя за помощ и те ми излезнаха първи в google. След около 20минути бяха при мвн и веднага успях да запаля. Препоръчвам ги!

  2. Помогнаха ми да запаля като дойдоха и ми подадоха стартов ток. Много съм доволен от отношението и бързина за която реагираха след обаждането ми и то в празничен ден бяха при мен за по-малко от 15 минути!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *