Подаване на ток

Подаване на ток с професионални кабели на място при клиента

Паднал ви е акумулатора? Викнете Пътна помощ.

 

Телефон: 0876208140

Ние ще се отзове на момента и ще ви помогне с подаване на ток независимо дали сте с автомобил, джип или бус. При нас работи млад и амбициозен екип, които се стреми да задоволи и най-капризните клиенти!
Пътна помощ София е снабден с професионални кабели дебели 4 квадрата и дълги 5 метра, което позволява запалването на мощни дизелови двигатели, които изискват мощен стартов ток.
Подаване на ток в София
професионално подаване на ток

Каква е разликата между обикновените кабели (китайски) и нашите (професионални) кабели?

Разликата е както споменахме по-горе, а именно: кабелите, които използваме ние са усилени. Вместо стандартните 2 квадрата дебелина пътна помощ big използва 4 квадрата усилени силиконови кабели!
Когато подавате ток с обикновени кабели закупени от магазин за авто аксесоари или бензиностанция. Ампераж, които преминава през тях е ограничен и това е причината достигащия до вашия автомобил стартов ток да е слаб и да върти трудно или изобщо да не иска да завърти стартера. Кабелите, които използваме ние са двойно по-дебели и това позволява преминаването на по-голям ампераж през тях, което позволява безпроблемното палене дори и на мощни дизелови двигатели, които се нуждаят от силен стартов ток.

Имате проблем с алтернатора и не зарежда акумулатора?

Ние имаме решение на този проблем единия вариант е нашият специалист да го поправи на място. Стига проблема да го позволява следните услуги позволяват ремонт на място: хлабава маса, не добър контакт на кабела стигащ до алтернатор. Скъсан ремък на алтернатор (в някой случаи се отстранява проблема на място), хлабав ремък.
Другият вариант е да ви репатрираме до сервиз по ваш избор, ако нямате доверен сервиз ние работим с най-добрите специалисти.

За колко време се подава ток с пътна помощ?

Самото подаване на ток, за да запалите на момента. Но може да има нужда от изчакване ако колата е с много електроника или и трябва силен стартов ток времето за изчакване е около 10-20 минути.

Пътна помощ цени за подаване на ток.

Посещение на място подаване на ток с наши кабели изчакване до 20 минути да запали автомобила.

Цена: 30 лева + 1 лев на километър за посещение в рамките на град София.

Правилно подаване на ток

 

Подаването на ток изглежда лесна процедура, но невинаги е така, ако не сте предпазливи може да повредите автомобила си има много случай с обърнати + (плюс) и – (минус) което може да коства изгарянето на електронни компоненти и на двата автомобила, а в най-лошият случай целия компютър на автомобил.

Ремонтът в такъв случай е скъп и отнема доста време. Затова това просто начинание подаване на ток може да се окаже сложен процес, при който трябва много да се внимава. Препоръчваме подаването на ток да става от компетентни лица, за да не се налагат по-сериозни ремонти по мпс-то.
Важно е да се използват и професионални кабели за тази цел. Китайските евтини кабели имат дебела изолация, но много тънка проводна жица, което води до нагряване на кабелите и ако се оставят по-дълго време може да се стопят и окъсят.

Съвети

Загасете двигателя и махнете от контакт автомобила, от които ще подавате ток, отворете предния капак(ако акумулатора се намира отпред) внимателно огледайте за означение на акумулатора +(плюс) и – (минус). Винаги червения кабел се слага на +, а черния на (минус) това се прави, с цел да не се обърнат на кръст.

Задължително на единия автомобил червения кабел се слага на + както и на другия автомобил на +, а черния на цвят кабел на – както е показано в картинката отгоре. Обърнете ли ги + със – ще даде на късо и риска да изгорите компютъра на автомобила е голям.
След като сте поставили правилно кабелите запалете колата от която ще се подава ток. Оставете я запалена няколко минути като през това време пипате периодично изолацията на двата кабела да не се нагрее.

Ако усетите, че започне да пари преустановете подаването на ток.

Ако акумулатора, който зареждате, е читав ще може да запали автомобила за около 2-5 минути подаване на ток.

Има и други фактори, от който зависи бързината на подаване на ток, а те са : дебелина на кабелите за ток(не изолацията им, а вътрешната жица — проводник). Колкото по-дебел е кабелът толкова повече напрежение преминава през него и колата ще запали по-лесно.

Има значение също така дали автомобила е дизел или бензин.

При дизела трябва по-силен стартов ток, а бензина пали значително по-лесно и бързо. Зависи също така колата колко електроника има.

По-новите коли след 2005 година се произвеждат с много повече електронни компоненти, който черпят от акумулатора електричество и затова е необходимо да има повече заряд.

Подаване на ток на коли с акумулатор в багажника

Има някой производители на автомобили, който вграждат акумулаторите в багажника, а не отпред при мотора. Най-масовите марки са BMW и Mercedes. При тези коли не е нужно да ровите в багажника за да стигнете до акумулатора и да подадете ток. Производителите са се погрижили да ви улеснят и са извели клеми отпред при моторния обсег.

Клемите изглеждат ето така при Bmw:

Подаване на ток на Mercedes също акумулатора е отзад в багажника и има изведена +(плюсова) клема отпред при двигателния обсег. Намира се от ляво в черна кутийка с капаче, а минус може да хванете навсякъде по купето.

Ние сме на разположение

Ако не се справите сами с подаването на ток. Не искате да рискувате да повредите автомобила си ние сме на ваше разположение по всяко време за град София. Разполагаме с професионални кабели за подаване на ток и ще ви съдействаме да запалите автомобила си.

Предлагаме и замерване на акумулатор и алтернатор дали работят коректно, услугата струва 10 лева.

 

6 comments on Подаване на ток

  1. Помогнаха ми при подаването на стартов ток за да запаля и съм много доволен определено препоръчвам услугите на пътна помощ Биг. Много бързо реагираха и то късно вечерта в събота. Явно съм забравил колата с включен плафон и когато се опитах да запаля изобщо нямаше никакъв ток в акумулатора. Реших да се обадя за помощ и те ми излезнаха първи в google. След около 20минути бяха при мвн и веднага успях да запаля. Препоръчвам ги!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *