Какво да правим ако закъсаме на магистралата?

На всеки е възможно да му се случи някаква повреда и авария по автомобила докато пътува по автомагистралите из България. Причините за това може да са стотици и дори хиляди – като започнем от спукана гума до някаква по сериозна повреда като блокаж на двигателя или пък проблеми със спирачките. В тази статия ще разгледаме няколко варианта, които биха Ви били от помощ ако закъсате на някоя магистрала и се налага ремонт по автомобила.

Ще започнем с пукането на гума при шофиране по магистралата, защото спукването може да бъде причинено от много неща и е една от най-често случващите се повреди. Ако спукате гума трябва да отбиете в аварийната лента, да поставите триъгълника на 100 метра зад автомобила и да смените гумата. Ако не знаете как може да потърсите помощ от останалите шофьори като спрете някой автомобил и да Ви бъде помогнато.

При по сериозни повреди като например автомобилът не може да пали или пък да се движи е хубаво да се потърсят услугите на пътна помощ. Не казваме, че в някой случаи повредите не могат да се поправят сами, но може би ще отнеме доста от времето Ви, а с помощта на пътните автомобили (пътна помощ) ще стане доста по-бързо, защото компаниите разполагат с висококвалифициран персонал.

Как да потърсим услугите на пътна помощ?

пътна помощ

Повикването на пътна помощ обикновено става чрез обаждане, като номера на дадена компания можем да намерим в интернет пространството. Ако и преди сте търсили услугите на пътна помощ, то повторното позвъняване няма да представлява трудност. Последно време компаниите са въвели собствени фейсбук страници или страници в друга социална медия, откъдето може да им пишете и така да не се обаждате. Връзката е лесна с този вид компании, защото винаги има човек на телефона, който работи денонощно и може да бъде позвънявано във всеки един час и минута.

Как ще Ви помогнат служителите на пътна помощ?

Служителите на пътна помощ ще пристигнат при вас колкото се може по-бързо, като всичко зависи от местоположението Ви! Отстраняването на повреди може да стане на място, ако повредата не изисква прекарването на автомобила Ви до най-близкия сервиз. Сменяването на гума, подаването на ток и отстраняването на други дребни повреди става на място.
Ако има по сериозни проблеми, то служителите на пътна помощ ще Ви уведомят, че трябва да посетите най-близкия техен сервиз, за да бъдат отстранени повредите. В такива случаи не може нищо да направите освен да се оставите в ръцете на професионалното обслужване на хората, работещи в сервиза. В повечето случаи повредите биват отстранявани в рамките на няколко часа без да се налага настаняването Ви в хотел, мотел или къща за гости, но и някои пъти това може да се наложи в зависимост от повредата.

Какви са цените за услугите на пътна помощ?

Цената е нещо много относително като само цената за превоза е изчислена предварително като се изчислят километрите изминати до вас и дали са били изминати през деня или през нощта. За услугите, които ще бъдат извършвани по автомобила Ви се заплаща след направата на всичко. Степента на повреда е в основата на крайната цена, която ще заплатите. Има компании, които предлагат по-ниски цени, но може да попаднете и на компании, които са с доста надути цени и това няма да Ви се хареса в никакъв случай.

За вашите нужди:

Ако закъсате на магистрала може да потърсите услугите на пътна помощ София. Тази компания предлага ниски цени, добро качество и експертно обслужване на всички клиенти, които потърсят услугите им.
При нужда след претърпяна повреда може да отидете в сервиз, където се извършва компютърна автодиагностика и да направите такава, за да сте сигурни за състоянието на автомобила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *